Wie zijn wij?

Wie zijn wij

Wij, Tim en Elzeline van der Kooij, willen jou bij deze van harte uitnodigen om deel uit te maken van ons verhaal van hoop. Hoop omdat God dat geeft. Waar je ook bent en hoe uitzichtloos situaties ook kunnen lijken. Hoop voor jezelf, en de wereld om je heen. 

Wij zijn onder de indruk van hoe groot, goed en liefdevol God is voor ons en de mensen om ons heen.  We vinden het geweldig om nieuwe dingen te ontdekken, en om mensen te trainen om meer van God te leren en door te kunnen geven. In 2020 verruilden we ons plekje in Rotterdam voor een opleiding in Nieuw Zeeland. Vanuit hier zijn we nu voornamelijk actief in de Stille Oceaan.

 

Waarom doen wij dit

Wij geloven dat God wil dat alle mensen van de wereld de mogelijkheid hebben om Hem te leren kennen. 

Ruim drie miljard mensen op deze wereld hebben nog nooit van Jezus gehoord. Volgens het Joshua Project hebben tachtig miljoen mensen op deze wereld niet eens een klein deel van de Bijbel op papier in hun eigen taal. 

De Lausanne movement schrijft dat  95% van de voorgangers in de wereld niet is getraind. In afgelegen gebieden is 85% van de groepen gelovigen geheel zonder voorganger.

Dat zijn dus ontzettend veel mensen die meer over God willen leren, als discipel van God willen leven maar niemand in de buurt hebben die hen hierin kan trainen en begeleiden. Wij mogen dus meehelpen om daar verandering in te brengen. Dit doen wij bijvoorbeeld door meer mensen te trainen om God te leren kennen en de bijbel te leren besturen. 

Hoe willen wij dit doen

Met wat wij leren en geleerd hebben willen wij mensen trainen om God beter te leren kennen en dat te doen op een manier dat zij dit ook weer aan anderen kunnen doorgeven. Wij werken als vrijwilliger met YWAM Marine Reach in Nieuw Zeeland. Marine Reach maakt onderdeel uit van de internationale zendingsorganisatie Jeugd met een Opdracht. 

Hier in Nieuw Zeeland zijn we actief bezig om mensen te trainen. Collega’s van de Marine Reach zelf en studenten die hier komen om een school te doen. We dienen ook de lokale kerk als Marine Reach, door trainingen aan te bieden bij kerken zelf of mensen uit te nodigen om op de basis trainingen te volgen. 

Marine Reach is voornamelijk gericht op de eilanden in de Stille Oceaan. Op Vanuatu is een Family Care Centre en elk jaar gaan er meerdere groepen naar verschillende landen in de Stille Oceaan om het evangelie te verspreiden, lokale kerken te ondersteunen, les te geven en medische zorg te verlenen.